Conferència Nacional Antirepressiva
(Universitat de Girona, 2 d’octubre de 2021)

Document

2 d’octubre de 2021

Lloc: Universitat de Girona

Horari: de 9h a 15h

Objectius:

  • Posar en comú les diferents iniciatives antirepressives existents actualment
  • Construir un espai de coordinació, de bona comunicació i confiança entre els diferents espais antirepressius
  • Treballar per fixar una estratègia comuna davant la repressió de l’Estat espanyol i de qualsevol altra administració.

Paper de la repressió

La repressió es manifesta de múltiples maneres a l’hora de combatre qualsevol forma de dissidència que amenaça els interessos de l’Estat i és evident que es basa en l’acció coordinada de l’aparell judicial amb els tribunals d’excepció, l’acció policial i la fiscalia.   La repressió en forma de violència policial segurament és la més directament rebutjable en una societat com la nostra però no és l’únic tipus de repressió que podem identificar: pensem en la presó o l’exili, la repressió econòmica amb fiances desorbitades, multes policials administratives, etc. que coneixem prou bé al nostre país.

Per al bloc històric dominant de l’Estat espanyol la dissidència a combatre són determinades lluites que se centren en la reivindicació de drets col·lectius que són trepitjats de manera sistemàtica i que responen a perfils diversos: estudiants, feministes, sindicalistes, antifeixistes, etc.  En el cas del nostre país, però, una de les repressions contra la dissidència més ferotges aplicada per l’Estat espanyol ha estat contra l’independentisme, amb l’evidència que moltes de les persones represaliades per ser independentistes són alhora  estudiants, feministes, sindicalistes, antifeixistes, etc., cosa que els fa doblement vulnerables.

És aquesta actuació repressiva de l’Estat espanyol contra l’independentisme, que afecta un elevat nombre de persones represaliades pel fet de ser-ho, que ens fa veure que la repressió contra l’independentisme ha de ser l’eix de la conferència. En un espai de debat com aquest, que pretén abraçar aspectes diversos, n’hi ha que són perfectament compatibles amb experiències de repressió més enllà de l’independentisme i estaria bé que hi participessin.

Ponents participants

Programa