L’anaRlista*
(Jacques-Alain Miller)

Dimarts, 7 de juny de 2022

Pensament a posteriori

Bàsicament, en política, jamplus està en contra de tot el que està a favor i a favor de tot el que està en contra. És un anaRlista!

Una altra reflexió a posteriori

Jamplus creia que les seves principals credencials en política no eren una altra cosa que gènere del més fi. En francès, a part de Lacan: Corneille i Molière; Montesquieu i Voltaire; Joseph de Maistre, Stendhal i Baudelaire; Valery i Sollers. Bé, tot considerat, es pregunta si al capdavall no és sobre tot: Rabelais, “el riure és l’essència de l’home”; Dada, guilladura, llibertat absoluta i instants de veure; Pierre Dac, dit el rei dels guillats (a part d’això, suïcida); i Francis Blanche, l’as de la broma.

Per què he oblidat Pascal? Ja ho he trobat! Perquè també em vaig oblidar de Mauriac (Bloc de notes). Aleshores, de sobte, em vaig llançar a un assaig del qual ja tinc 5 tuits. Perquè no s’esvaeixin, els publico seguits abans de continuar.

A posteriori del pensament a posteriori

Vaig oblidar (per què?) Pascal. Provincials i Pensaments.

Un mensch – Pierre Dac

Vaig escriure aquesta pensada, sense pensar-hi. Em ve ara que la fórmula era el lema del diari de Pierre Dac. Genial humorista i gran resistent. Una de les veus de Radio Londres, “Els francesos parlen als francesos”. NB: ANARLYSTE, amb y.

Jacques-Alain Miller

* Text elaborat per Katty Langelez-Stevens, no revisat per J.-A. Miller i publicat amb el seu amable permís.

Més publicacions de