Polèmica política (Jacques-Alain Miller)

Ja el tenim aquí! Polémica política, el llibre de Jacques-Alain Miller publicat a Gredos.

És la carta robada de la història de la psicoanàlisi, a la vista de tothom però amagada a la de cadascú. A l’espera encara d’arribar al seu destinatari, com una ampolla llençada al mar. Quan arribi —i una carta, Lacan dixit, sempre arriba al seu destinatari— la psicoanàlisi tindrà la millor oportunitat de travessar el segle XXI, d’estar a l’altura de la subjectivitat del seu temps, de treure les darreres conseqüències de la seva extensió al camp de la política, tal com es va proposar la creació de la xarxa Zadig.

Polémica política és el recull de textos, intervencions, conferències, articles de diari, entrades de blog, elogis i diatribes, de Jacques-Alain Miller en un període d’activitat (de març a juny de 2017) que va suposar un tall, un recomençament, en el moviment del Camp Freudià i de l’Associació Mundial de Psicoanàlisi. És probablement el moment més crucial d’inflexió en el moviment psicoanalític després de Freud i de Lacan, el punt zero de la seva extensió al camp de la política. Cosa que vol dir: a la subjectivitat de la nostra època, fora de la qual la psicoanàlisi mateixa deixa de ser el que és com a experiència des dels seus principis.

A «Ciutat de les Lletres» en volem fer lectura detallada, precisa, per escriure el camí que ens cal fer.

És la polèmica de la política, és la política polèmica on la psicoanàlisi fa extensiva la seva experiència a partir de l’axioma lacanià: «L’inconscient és la política».

Els textos han estat aplegats en aquest volum pel nostre col·lega de Madrid, Andrés Borderías, i molt ben editat a l’editorial Gredos gràcies a la bona feina de Vicenç Palomera.

Ciutat de les Lletres

Més publicacions de